Renée  Höglander

Tackar ödmjukast för förtroendet att fortsätta arbetet med att värna och bevara dansk-svenska gårdshunden.

Jag bor med min man på en gård i Nordmaling, Västerbottens län med våra 3 dansk-svenska gårdshundar, 1 jämthund samt 2 Prehästar (spansk ras). Arbetar som Butikschef på en Granngårdenbutik och min man är pensionär. Vi har 3 vuxna, utflugna barn samt 2 fantastiska barnbarn. Är intresserad av och tränar NoseWork och Rallylydnad med våra DSG samt ställer även ut dom. Har även registrerad kennel Gårdshundens sedan 2017.
Våran allra första DSG köpte vi 2004 av Lillstintans kennel, Hörnefors, Västerbotten och därigenom fick jag mycket stöd och hjälp av Susanna och Johan Sveed.
 Det är mycket värt att ha "mentorer" och man blir aldrig fullärd utan ju mer man lär sig desto mer inser man hur mycket det finns att lära sig.
Under mina år som DSG ägare har jag lärt känna fler uppfödare samt DSG ägare och är glad över den familjära stämning som oftast råder.
Till sist så önskar jag att alla läser vår värdegrund och är ambassadörer för vår fina ras.Tanja Hanni
2012 kom jag för första gången i kontakt med den dansk svenska gårdshunden då vi köpte vår valp Attis. Genom honom lärde jag mig mycket om hund och träning och ett nytt intresse skapades. Sen dess har ytterligare två gårdshundar kommit in i familjen, Prinsen och Betty. 

Vi tränar och tävlar inom rallylydnad, Nosework och agility samt spårar en del. Jag är utbildad SBK-instruktör inom valp- och allmänlydnad och är snart färdig rallylydnadsdomare. 

Jag har en del vana av styrelsearbete då jag är ordförande i vår lokala brukshundklubb. Sedan 2017 har jag varit delaktig i utkanten av rasklubben, både som poängräknare i Årets hund samt i Aktivitetsgruppen Dalarna. 

Min passion är att sprida kunskap om hur man genom lek och aktivitet förbättrar samspelet mellan hund och ägare, och därmed får en roligare vardag tillsammans. 

Eva Wislander
Jag har under några år varit klubbens sekreterare och har nu fått den stora förmånen att fortsätta ytterligare en period.

Som sekreterare får man en väldigt fin kontakt med många av klubbens medlemmar. Det tycker jag är både roligt och viktigt.


Jag heter Ewa Osterman och jag är ny i styrelsen 2022
Jag har haft hund i hela mitt vuxna liv och 2007 startade jag min kennel Galants. Allt startade med att jag fick förmånen att bli fodervärd åt Riddarens Vackra Anna. En härlig tik som jag förälskade mig i.

Jag tränar mina hundar i lydnad, rally o spår. Har även provat bruksgrenen rapport. Gårdshunden är så allround o med på allt så det blir aldrig tråkigt.

 En gång gårdshund alltid gårdshund.

Jag heter Laila Redlund, är DSG-uppfödare sedan 2010 och har haft ca 1 kull per år sedan dess. Den senaste kullen i maj 2022
Jag hade schäfer under 1970-talet tävlade i spår, rapport och lydnad.
2005 köpte jag min första gårdshund, Taxinges Lilla Gubben, Diesel, som jag också tränade och tävlade med i både spår och lydnad.

Har i dagsläget fyra gårdshundstikar och en vorsteh hemma.

Min ambition är att göra ett bra jobb i mina styrelseuppdrag.


 

Mitt namn är Anette Almquist och vi bor i södra Dalarna. Hos oss bor det en liten flock hundar Ninni 11,5 år, Floke 7 månader och Brassen Thor 4 år. 

Vi går i skogen varje dag och hittar på nya äventyr. Tränar spår i olika former, nosework på vårat sätt, rallylydnad och trickträning som bygger på samarbete med hunden och ett vänstervarv i utställningsringen som Ninni gillar.
Jag gillar att hitta nya spännande kurser och utmaningar och det blommade ju upp massor med online under pandemin. Vi har gått både korta och långa utbildningar/utmaningar och hundarna har tränat trick.
Jag är aktivitetsombud för rasklubben och är även ansvarig för en grupp i Bergslagen.